ציפורן – Cloves
capers ארצות הייצור של התבלין הן זנזיבר שבטנזניה, מאוריציוס וארצות דרום מערב אסיה.

גובהה של אוגנית הציפורן הוא 12-10 מטרים. העץ פורח בגיל 5 וממשיך להניב פעמיים שנה עד גיל 80. עץ ממוצע מניב 3 עד 20 ק"ג ניצני ציפורן שצורתם מסמר. הניצנים נקטפים ביד ומיובשים, הם משווקים בשלמותם או טחונים. יש להיזהר בשימוש בתבלין זה שכן יש לו טעם חזק ביותר.

ציפורן – צמח מאכל 
מקובל להשתמש בגרגירי הציפורן בתבשילי קדירה איטיים, בתבשילים מהמטבח ההודי.
הניצנים הטחונים של הציפורן משמשים לתיבול דברי מאפה, נקניקים, ממרחים ועוד.
את הציפורן מוסיפים ללחמים, עוגות, עוגיות פירות, עוגיות, בשרים, זיגוג עוגות, פירות מכל הסוגים, נקניקיות, נזידים, רטבים, לבישום יינות וליקרים, מיצי פירות וכו'.

ציפורן  – צמח מרפא
ברפואה העממית לציפורן מיוחסות תכונות חיטוי ואילחוש והוא נמצא יעיל לדלקת ריאות, לגזים, מסדיר פעולות מעיים בהפגת כאבי שיניים, משפר זיכרון ועוד.

מתכוני ציפורן

ליצוף מתובל

לפתן עם ליצוף

עוגיות ג'ינג'ר מחיטה מלאה

עוגיות קפה

עוגת ליצוף חגיגית

עוף פריך ברוטב ג'רק (ג'מייקני)