קארי – Curi 

קארי כתבלין, הוא תערובת של תבלינים המושפעים מתערובת התבלינים ההודים המסאלה. תערובת זו הומצאה ע”י הבריטים. המינונים של התבלינים בתערובת שונים אם כי תמיד יהיו מאוד דומיננטיים בטעמם. הם נבדלים במידת החריפות שלהם.

אין הכוונה למאכלי קארי שהם השם המערבי שניתן לתבשילים הודיים. בדר”כ מכיל מינונים שונים של כוסברה, פלפל שחור, זנגביל, ציפורן, חרדל, אגוז מוסקט, צ’ילי קאיין, שומר ועוד.

קארי – צמח מאכל
תערובת הקארי משמשת בעיקר למאכלים הודים, לבשרים ותבשילי ירקות תבשילי קדירות למיניהם, תבשילי כבש, ירקות, אורז ועוד.

קארי – צמח מרפא
ברפואה העממית ישנן תרופות מסורתיות רבות בהן שולבו עלי הקארי.

הרפואה ההודית צמח הקארי ובמיוחד העלים נחשבים למזינים מאוד ואנטי דלקתיים.

כמו כן השתמשו בו בהודו העתיקה לריפוי במחלות רבות כמו: מחלות כבד, צהבת, דלקות פרקים ולהורדת כולסטרול.

מתכוני קארי

חזה עוף ברוטב פטריות

קארי דגים

קדירת עוף ואורז ברוטב קארי

תבשיל במיה

תבשיל חומוס פיקנטי