טרגון – Tarragon– לענה דרקונית

הטרגון הוא צמח רב-שנתי המתנשא עד לגובה מטר וחצי. העלים מאורכים והצמח יכול להכיל תפרחת של עד 40 פרחים קטנים צהובים.

עשב תיבול זה מוכר בעברית גם בשם לענה דרקונית, בגלל צורת עליו המיוחדת ובצרפתית וספרדית בשם אֶסְטְרָגוֹן (Estragon). הוא גדל באופן טבעי באירופה, חלקים מאסיה, אמריקה הצפונית והודו. הצמח עצמו עקר ואין אפשרות לגדלו מזרעים אלא רק מייחורים.

יש שני סוגי טרגון: צרפתי ורוסי. הסוג הצרפתי עדיף לצורכי בישול ורקיחת תרופות בגלל תכולת השמן העשירה שבו. טרגון גם עשיר באשלגן.

טרגון– צמח מאכל
טרגון משמש לבישול כתבלין לבשרים ועופות. טעמו דומיננטי והוא מאבד מטעמו כאשר הוא מיובש לכן כדאי להשתמש בעלים טריים או מוקפאים.

טרגון– צמח מרפא
ברפואה העממית ידוע כי הטרגון עוזר למערכת העיכול וכאבי בטן.לעיסת עלים משככת כאבי שיניים וחניכיים על ידי אלחוש.

בנוסף הטרגון יכול להחליף מלח בתבשילים ומרקים ובכך לעזור לנו להפחית צריכת נתרן במזון שלנו.

מתכוני טרגון

דגי אמנון בעשבי תיבול