קטרקט

קטרקטהוא ערפול בעדשת העין, הנובע מהצטברות חלבון בעדשה. קטרקט גורם לאובדן חלקי של הראייה, ולכן עלול להפריע לפעולות שונות בחיי היום-יום.

אופן השימוש

אופטיב הנחיות שימוש  כלליות:  2-4 כמוסות ליום עם הארוחה.

אוקסיטיב – (תא חמצני-2)

  • עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
  • לשמור במקום קריר ואפל.
  • המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה

טי-3    1-כף ב ¾ כוס מים עד 3 פעמים ביום רחוק מארוחה.
הנחיות כלליות:

  • אופן ההכנה: מזוג ¾ כוס של המשקה המועדף עליך (מים, מיץ טבעי, חלב, יוגורט, חלב סויה ועוד), הוסף טי-3, ערבב היטב ושתה מיד. יש להתרחק כחצי שעה לפחות מזמן הארוחה. אין לחמם את המוצר.
  • אחסן במקום קריר ויבש, ואם אין ברשותך, שמור בקירור.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

קטרקט – הגדרת המחלה

קטרקט הוא עננה של העדשה בעין, המשפיעה על הראיה. בדרך כלל, קטרקט קשור לגיל ולתופעות הזדקנות. קיימים מספר סוגי קטרקט הנפוצים בקרב אנשים מבוגרים. קטרקט יכול להתרחש בעין אחת או בשתיהן. יש מצב של התפשטות מעין לעין.

קטרקט – סימפטומים

התסמינים השכיחים ביותר של קטרקט הם:

  • מעונן או ראייה מטושטשת.
  • הצבעים נראים דהויים.
  • בוהק פנסים, נרות, או אור שמש שעשוי להיראות בהיר מדי. הילה עשויה להופיע סביב אורות.
  • בעייתי לראיית לילה.
  • כפל ראייה או מספר תמונות בעין אחת.
  • שינויים תכופים במספר המשקפיים או עדשות המגע.

קטרקט – גורמים

העדשה נמצאת מאחורי הקשתית. האור מתמקד על הרשתית מאחורי העין, שבו התמונה “נרשמת” במוקד של העין ומאפשרת לנו לראות את הדברים בבירור הן מקרוב ומרחוק. העדשה פועלת למעשה כמו עדשת המצלמה.
העדשה עשויה בעיקר ממים וחלבונים. החלבון מסודר בצורה מדויקת. ככל שאנו מתבגרים, החלבון מתגבש ביחד, ויוצר מין ענן באזור קטן של העדשה. זהו קטרקט. במשך הזמן, הקטרקט עשוי לגדול והענן יגדל על העדשה, ויקשה על הראיה.
החוקרים חושדים כי ישנם מספר גורמים של קטרקט, כגון עישון וסוכרת, או ייתכן כי חלבון העדשה יתבלה.

הקטרקט משפיע על הראייה בשתי דרכים:
גושי חלבון מקטינים את חדות התמונה שמגיעה לרשתית. העדשה מורכבת בעיקר ממים וחלבון. כאשר נוצרים גושי חלבון נוצרת תחושת עננים והם מונעים מהאור להגיע לרשתית עד מצב של ראיה מטושטשת.

  1. כאשר הקטרקט קטן,העננות המשפיעה היא רק על חלק קטן של העדשה. אתה לא יכול להבחין בשינויים כאשר הקטרקט מתחיל “לצמוח” לאט לאט, כך הטשטוש מחמיר בהדרגה.
  2. לאורך זמן, האזור המעונן בעדשה עשוי לגדול יותר והקטרקט עשוי להגדיל את שטחו. הראיה עשוי להיות קשה יותר והיא תקבל גוון צהבהב חום ככל שהמצב מתקדם. מצב זה גורם לבעיתיות בפעילויות שגרתיות, כמו בעיה בזיהוי צבעים ובעיקר בגווני סגול. קבוצת סיכון הסיכון עולה ככל שמתבגרים.

גורמי סיכון לקטרקט:

  • הגיל משפיע על קטקרט, הסיכון עולה ככל שמתבגרים.
  • מחלות מסוימות כמו סוכרת.
  • דפוסי התנהגות אישיים, כגון: עישון ושימוש באלכוהול.
  • גורמים סביבתיים, כגון חשיפה ממושכת לקרני השמש.

מה אני יכול לעשות כדי להגן על הראייה שלי?

  • משקפי שמש וכובע רחב שוליים כדי לחסום את קרני השמש האולטרה סגולות עשויים לעזור לעכב קטרקט.
  • אם אתם מעשנים, הפסיקו.
  • החוקרים מאמינים גם כי תזונה נכונה יכולה לעזור להפחית את הסיכון של קטרקט הקשור לגיל. הם ממליצים לאכול ירקות עליים ירוקים, פירות ומזונות אחרים עם חומרים נוגדי חמצון.
  • החל מגיל 60 חשוב להיבדק בדיקה מקיפה עם אישונים מורחבים לפחות אחת לשנתיים, על מנת לאתר קטרקט, סימני ניוון מקולרי הקשור לגיל, גלאוקומהוהפרעות ראייה אחרות. טיפול מוקדם במחלות עיניים רבות עשוי להציל את הראייה שלכם.

קטרקט – סוגי המחלה

  • קטרקט מישני – קטרקט יכול להיווצר לאחר ניתוח של בעיות עיניים אחרות, כגון גלאוקומה. הוא יכול להתפתח גם אצל אנשים שיש להם בעיות בריאות אחרות, כגון סוכרת. קטרקט מקושר לעתים לשימוש בסטרואידים.
  • קטרקט טראומטי – קטרקט יכול להתפתח לאחר פציעה בעין, ולפעמים גם שנים לאחר מכן.
  • קטרקט מולד – חלק מהתינוקות נולדים עם קטרקט או מפתחים אותו בילדות, בדרך כלל בשתי העיניים. קטרקט זה עשוי להיות קטן עד כדי כך שאינו משפיע על הראייה. במידה והם משפיעים על הראיה. קטרקט קרינה: קטרקט יכול להתפתח לאחר חשיפה לסוגים מסוימים של קרינה.

קטרקט – אבחון

על מנת לאבחן קטרקט, יש לבצע מספר בדיקות עיניים הכוללות:

  • בדיקת ראייה– בדיקה למדידת חדות הראייה על ידי תרשים של אותיות. כל עין נבדקת בנפרד כאשר העין השנייה מכוסה.
  • בדיקת מבנה החלק הקדמי של העין– על ידי מנורת סדק.
  • בדיקת הרשתית– על ידי הרחבת האישונים.

קטגוריות מחלות