חליטה לעיכול קל, עוזרת להרגשה טובה, לעיכול ומפיגה את העייפות לאחר ארוחה דשנה. החליטה מסייעת להקלה על נפיחות הבטן לאחר ארוחה. ישנם צמחי מרפא מסוימים המסייעים בעיכול.
כל עשב שיש לו תכונות מרירות, כמו עלה שן הארי (בעל מרירות די חזקה) או קמומיל (עם מרירות עדינה) נהדרים לעיכול.
המרירות בצמחים אלה מיועדת לעורר את מיצי העיכול. כאשר שותים לפני, במהלך ו/או אחרי ארוחה גדולה, זה באמת יכול לעזור לשמור על האנרגיה שלך, כי זה עוזר למערכת העיכול שלך לעשות את העבודה אפילו מהר יותר.
הוראות להכנת תערובת לחליטה:
3 כפות פרחי קמומיל יבשים
2 כפות עלים יבשים של שן הארי
1 כף עלים יבשים של מנטה
1 כף עלים יבשים של נענע
מיכל אטום
להמתיק לפי הטעם בליצוף- ממתיק טבעי ובריא
לערבב את כל העלים בקערה קטנה בעזרת כף עץ.
להכניס את התערובת לכלי אטום כמו צנצנת או מיכל אחסון מפלסטיק. לאחסן במקום קריר, חשוך ויבש.
להכנת משקה: לשפוך 1 כוס מים רותחים על כפית 1 של התערובת. אפשר להשתמש במסננת תה להכנת השתיה.
המינון הרצוי: 1 כוס לפני האוכל 1 כוס במהלך הארוחה ו- 1 כוס אחרי האוכל.
המלצה נוספת היא לשתות כוס תה סוויטי – תה ירוק טעים, מתוק ובריא עשיר ב: EGCG הידוע עפ"י מחקרים כאנטי אוקסידנט חזק, החשוב לנטרול רדיקלים חופשיים ולהגברת קצב חילוף החומרים בגוף.