חליטת תה או כפי שהיא נקראת בציבור- תה צמחים, תופסת מקום חשוב על שולחננו כמשקה טעים, אך גם כמשקה בריא. תה צמחים ניכן בטעם, בניחוח ובנוחות שימוש. לעיתים קרובות תה צמחים בריא יותר מהתה המזרחי.
לחליטת הצמחים יש שימושים רבים ולא תמיד לשימוש יום יומי.
יש אנשים המתרגלים מהר לחליטת צמחים מסוימת ואחרים מסתגלים לאט יותר לטעם. לחליטת צמחים אין השפעה ממריצה או מדכאת, כמו שקורה הרבה פעמים כאשר לוקחים חומרים מעוררים. חליטת צמחים ניתן לשתות חם, פושר או קר.
מומלץ לחלוט כמות מסוימת (לרוב כפית עלים ) לכוס מים חמים ולהמתיק עם ליצוף – ממתיק שהוא גם בריא וגם טעים.
סוג התה הנכון, בזמן הנכון וצורת הכנתו הם אומנות בפני עצמה. החוקים הם פשוטים אך חייבים לדייק בהם. רוב מכיני התה מסכימים שהכלי בו מכינים את התה חייב להתחמם עוד לפני הכנתו. מכניסים כפית צמחים אחת למנה ושופכים את המים החמים ברגע רתיחתם הראשונית. מניחים ל- 4 דקות, לאחר מכן מערבבים ואחר דקה נוספת מוזגים.
כדי לקבל תה טוב יש לקחת מים טריים (שלא עמדו במקום כלשהו זמן רב). מומלץ לא להשתמש במים שעברו תהליך כימי אחר, ואין להכין תה במיכלי אלומיניום.
לא מומלץ להשתמש בשקיות תה, היות ולעיתים קרובות השקית מסננת ואינה מאפשרת לריח העדין לצאת- הריח שהוא כה אופייני לתה צמחים טוב.
מכיני התה המקצועיים לעולם אינם משאירים את התה לעמוד זמן רב לפני השתייה. אוהבי תה הצמחים האמיתיים, לא יוסיפו לעולם, חלב או שמנת היות וזה מעיב על טעמו האמיתי של התה.
לא לשכוח, תמיד אפשר להמתיק את חליטת התה עם ליצוף – מזון בריאות – שהוא ממתיק טבעי ובריא, האינדקס הגליקמי של ליצוף נמוך, כך שהוא מתאים גם לשוחרי בריאות וגם לשומרים על המשקל
המלצה נוספת היא לשתות כוס תה סוויטי – תה ירוק טעים, מתוק ובריא עשיר ב: EGCG הידוע עפ"י מחקרים כאנטי אוקסידנט חזק, החשוב לנטרול רדיקלים חופשיים ולהגברת קצב חילוף החומרים בגוף.