קקאו, עץ טרופי ירוק עד, ממשפחת הסטרקוליים.עץ קטן ורגיש לרוחות ולכן, לרוב גדל בצילם של עצים גבוהים יותר המגנים עליו. הצל חשוב בעיקר בשלבים הראשונים של התפתחות העץ. עץ זה אינו אוהב לצמוח בטמפרטורות הנמוכות מ- 16 מעלות צלסיוס ובגלל זה איזור הגידול שלו מוגבל לאזור קו המשווה. עץ הקקאו מופרה בעזרת חרק מיוחד הנמצא ביערות הגשם. העץ גדל עד ל- 12 מטר עליו מבריקים, פרחיו הורדרדים גדלים ישירות על הגזע וענפי העץ. מתוך כ- 10,000 פרחים הגדלים על כל עץ, רק חלקם הופכים לפרי. הפרחים מדיפים ריח לא נעים. עץ הקקאו נותן את יבולו לראשונה לאחר 4 שנים ומגיע למקסימום תנובת פרי לאחר 12 שנים ועד ל- 50 שנה. לאחר הקטיף מוציאים את הפולים מתסיסים אותם ומיבשים בשמש. לאחר מכן הם נקלים,מפוצחים ונטחנים. הקקאו עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים ולכן מומלץ לשימוש.
קקאו- צמח מאכל
המקומיים של מרכז אמריקה גילו לפני 2000 שנה אתה מאפיינים האכילים של פירות עץ הקקאו
שמו המדעי- Theobroma cacao Plantarum :"מזון האלים" בלטינית. יש כמה מוצרים הנוצרים מהתהליך- אבקת קקאו המשמשת להוספה למזונות רבים החל ממשקאות, קינוחים, משקאות, ממרחים ועוד . חמאת הקקאו טעימה ומשמשת כתחליף לשמן דגים.
קקאו- צמחי מרפא
קקאו שימש במשך שנים למגוון מטרות רפואיות: זרעי קקאו לא מותססים יעודו בעבר להקלה במקרי סוכרת, עיכול וכאבים בחזה. אבקת קקאו, שהוכנה מפולי קקאו מותססים, משמשת להפחתת מחלות לב. חמאת קקאו ניתנת לרמות כולסטרול נמוכות, אם כי יעילותה אינה ברורה. השמן המופק מזרעי הקקאו , הוא בעל תכונות המרגיעות את העור ומשמש לתעשיית הקוסמטיקה. גם לחמאת הקקאו יש תכונות הרגעה דומות.