קימל -זרעי כרויה – Caraway Seed

הקימל / כרויה הוא צמח דו שנתי ממשפחת הסוככים, הפורח באמצע הקיץ. הזרעים עגלגלים ומחודדים בקצה. השורש מעובה וארוך. ניתן לאכול את העלים השורש והזרעים. הפרח דו מיני ומפרה את עצמו דורש שמש מלאה עד צל חלקי, בקרקע מנוקזת היטב.

השם כרויה בא מערבית ולכן חושבים שהערבים הם אלו שהכניסו את התבלין למדינות אירופה. הקימל עשיר באבץ עם זאת צריכה מופרזת עלולה לפגוע במאגר הברזל והנחושת בגוף.

קימל-  צמח מאכל
במטבח משתמשים בקימל במגוון שימושים: החל מתוספת ללחמים וכלה במיצוי שמן הזרעים ושימושם בתעשיית הגלידות.

קימל – צמח מרפא

כבר בתלמוד ייחסו לקימל תכונות של צמח המסייע לטיפול לב, גם הרמב”ם ייחס לו תוכנות ריפוי רבות ביניהם:מרגיע גזים במעיים, עידוד של ייצור חלב אם, הקלה על כאבי מחזור.

הקימל מכיל תרכובת פחמנית שהוכחה כקוטלת תולעי בטן .

ברפואה הסינית, הקימל מומלץ לשיפור איכות השינה כחליטה עקב כמות המגנזיום שהוא מכיל.

וכחליטה גם לבעיות בתפקוד מערכת העיכול.

מתכוני קימל

דג על מצע ירקות אפויים