הל

הל – Cardamom Seed

הל הוא צמח רב שנתי בעל עלים גדולים עד 80 ס"מ ולו מספר זנים. הצמח מתנשא לגובה של עד 3 מטרים. בכל פרי תרמיל  ובו 15-20 זרעים. צמח חריף- מתוק, מקורו באזורים הלחים שבדרום הודו וסרי לנקה. כיום מגדלים אותו מסחרית גם בגואטמלה ובטנזניה.

הל – צמח מאכל 
טעמו החריף נותר זמן רב בפה. הוא משמש בבישול, אפייה ולגיוון טעם הקפה במיוחד בארצות ערב. יש לטחון את הזרעים סמוך לפני השימוש, כיוון שבעת התהליך, מתנדף מהם השמן והם מאבדים את ניחוחם. ההל הוא מרכיב חיוני בתבלין הקארי ההודי ומוסיף טעם וריח שמעורר תיאבון. הוא מתאים לתיבול עוגיות, קפה, ממתקים, פלחי תפוז, סלט פירות, יינות מתובלים, ליקרים ומיני משקאות לא אלכוהוליים.

הל – צמח מרפא
ברפואה העממית ההל נחשב לצמח בעל תכונות מרפא.בעבר השתמשו בו לבעיות נשימה כגון אסטמה ושיעול המגיעים עם תסמיני חום. בפתרון בעיות גזים, בעיות עיכול ועוויתות במעיים. הל פותח את התיאבון ועוזר לזרימה מוגברת של רוק.

מתכוני הל

ליצוף מתובל

מעדן גבינה אפוי מטורקיה

פודינג אורז