שמיר

שמיר (זרעים) – Dill seed

השמיר או בשמו המדעי "שבת ריחני", הוא ממשפחת הסוככים. מוצא הצמח בדרום אירופה. שמו באנגלית נגזר מהמילה הנורווגית DILL שפירושה להרגיע ולשכך. השם מרמז על תפקידו של השמיר ברפואה העממית.

מחקרים אחרונים מראים כי השמיר מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון ובסידן. הצמח כולו אכיל ואפשר להשתמש בו טרי או מיובש. ניתן להקפיא לשימוש חוזר.

שמיר- צמח מאכל
הצמח כולו אכיל ואפשר להשתמש בהם טריים או מיובשים. ניתן להקפיא לשימוש עתידי. משתמשים במגוון רחב של מזונות כמו גבינות, מתאבנים, סלטים, ירקות שורש, כרוב כבוש, מרקים, חמוצים, צירי דגים, רטבים, נקניקיות ועוד.

שמיר – צמח מרפא
ברפואה העממית השמיר נחשב לצמח בעל תכונות מרפא רבות . בעבר השתמשו בו על מנת לסייע לתינוקות להירדם והכינו ביסקוויטים עם שמיר להרגעת החניכיים בזמן בקיעת השיניים. עוד השתמשו בשמיר להגברת חלב אצל נשים מיניקות וכן לטיפול בהפרעות במערכת העיכול.

מתכוני שמיר

אורז עם עשבי תיבול

ברבוניות אפויות על סלט שמנת ומלפפונים

דגי אמנון בעשבי תיבול

לביבות ירק אפויות

לחם עשבי תיבול

מרק בטטות

מרק עגבניות וגריסים

מרק עוף

סלט בורגול מתוק

סלט טופו ושעועית ירוקה

סלט תירס

סלט תפוחי אדמה

פטה קישואים

פשטידת כרישה

פשטידת תפו"א ותרד

ציר ירקות

קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

תבשיל קציצות בשר ואפונה