Tivoni Lizuf

שמיר

למידע והדרכה אישית- התקשרו 2025* או 03-5399000

שמיר
שמיר (זרעים) - Dill seed
השמיר או בשמו המדעי "שבת ריחני", הוא ממשפחת הסוככים. מוצא הצמח בדרום אירופה. שמו באנגלית נגזר מהמילה הנורווגית DILL שפירושה להרגיע ולשכך. השם מרמז על תפקידו של השמיר ברפואה העממית.
 
מחקרים אחרונים מראים כי השמיר מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון ובסידן. הצמח כולו אכיל ואפשר להשתמש בו טרי או מיובש. ניתן להקפיא לשימוש חוזר.
 
שמיר- צמח מאכל
הצמח כולו אכיל ואפשר להשתמש בהם טריים או מיובשים. ניתן להקפיא לשימוש עתידי. משתמשים במגוון רחב של מזונות כמו גבינות, מתאבנים, סלטים, ירקות שורש, כרוב כבוש, מרקים, חמוצים, צירי דגים, רטבים, נקניקיות ועוד.
 
שמיר – צמח מרפא
ברפואה העממית השמיר נחשב לצמח בעל תכונות מרפא רבות . בעבר השתמשו בו על מנת לסייע לתינוקות להירדם והכינו ביסקוויטים עם שמיר להרגעת החניכיים בזמן בקיעת השיניים. עוד השתמשו בשמיר להגברת חלב אצל נשים מיניקות וכן לטיפול בהפרעות במערכת העיכול.
 
 

מתכוני שמיר

ברבוניות אפויות על סלט שמנת ומלפפונים

דגי אמנון בעשבי תיבול

לביבות ירק אפויות

לחם עשבי תיבול

מרק בטטות

מרק עגבניות וגריסים

מרק עוף

סלט בורגול מתוק

סלט טופו ושעועית ירוקה

סלט תירס

סלט תפוחי אדמה

פטה קישואים

פשטידת כרישה

פשטידת תפו"א ותרד

ציר ירקות

קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

תבשיל קציצות בשר ואפונה

למען הסר ספק, המידע הנוגע לתוספי תזונה אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה רפואית מוסמכת, הוראה או עצה לשימוש או שינוי בהוראות הנטילה של טיפול תרופתי. תוספי התזונה אינם מאושרים לשימוש במצבים רפואיים, וייחוס סגולות ריפוי ו/או מניעה של מחלות לתוספי תזונה, אסור על פי הוראות הדין במדינת ישראל