זנגביל – Ginger

זנגביל  / ג’ינג’ר, מוכר לרוב  כשורש בצבע חום בהיר, טעמו חריף ומרענן. הזנגביל הוא צמח עשבוני רב-שנתי המתנשא לגובה של כמטר.

הוא יוצר קנה-שורש מעובה. שמו הלטיני של הזנגביל בא מסנסקריט סינגברה, שפירושו צורת קרן, על שום דמיון שורשיו לקרני איילים.

זנגביל – צמח מאכל
משתמשים בשורש בצורות שונות –  טרי, מיובש וטחון, מיובש ומסוכר, סירופ וכשמן אתרי. הזנגביל משמש בבישול ההודי, האסיאתי, התימני, הפרסי ובארצות הברית ידועות עוגיות הג’ינג’ר של כריסמס. בנוסף הזנגביל מהווה בסיס למשקה הג’ינג’ר אייל  ולתה.

זנגביל – צמח מרפא
צמח הזנגביל, הידוע גם בשמו ג’ינג’ר הוא צמח מרפא מאוד חשוב ברפואה ההודית, איורוודה!

מיוחסות לו תכונות מרפא רבות, כאשר המרכזית שביניהן:

הקלה במצבים של כאבים או נפיחויות בבטן, בחילות, נוגד זיהומים, מקל על דלקות גרון ושיעול, ממריץ את הדם ובכך משפר את מצב האנרגיה שלנו בגוף.

גם ברפואה הסינית הוא משמש כצמח מרפא מרכזי, הסינים מאמינים שהוא בעל יכולת חיטוי חזקה, נוגד זיהומים, אנטי דלקתי ואפילו אנטי סרטני.

אחד השימושים הביתיים המוכרים לנו ביותר עם שורש הזנגביל הוא הרתחה שלו במים עם דבש להקלת דלקות גרון ונוגדי דלקת.

הוא משתייך לקבוצת התבלינים המחממים. יהודי תימן השתמשו בזנגביל מעורב בקינמון לחיזוק הראיה, ובתוספת דבש לבעיות שיעול וליחה. הפרסים טוחנים את השורש ודוחסים לתוך שן כואבת להקלה בכאבים.

מתכוני זנגביל (ג’ינג’ר)

אורז בסמטי בחלב קוקוס

אטריות סובא מוקפצות עם טופו

טופו מטוגן קלות

לביבות תירס מקסיקניות

ליצוף מתובל

מרק סלק

סלט מנגו וקשיו

עוגיות ג’ינג’ר מחיטה מלאה

עוף במשרה יפני

עוף שחום

פילה סלמון צלוי במיסו

שעועית ירוקה ברוטב סויה ושומשום