שומשום – Sesame seed

שומשום הוא זרע של עשב שנתי, אשר גדל גם באקלים חם. צבעו בדרך כלל  צהבהב, אדום, או גרעינים שחורים. מוצאו מארצות אפריקה ואינדונזיה.

שומשום גדל בתרמילים ובזכות קרני השמש היוקדות התרמיל פוקע במהירות וצונח על הקרקע. השומשום מוזכר כבר בימי קדם כאשר הוא הוגש עם יין. כבר לפני 3500 שנה ייצרו ממנו שמן באזור הפרת  והחידקל.

שומשום – צמח מאכל

  • שומשום  מקנה טעם עדין ואגוזי להרבה מאכלים. מפזרים אותו על עוגיות, לחמים, מאפים, מרקחות, רטבים, סלטי פירות ועוד כיד הדמיון והיצירתיות הקולינארית.
  • השומשום הוא המרכיב העיקרי בממתק המזרחי הידוע כחלווה.

שומשום – צמח מרפא
ברפואה העממית השומשום נחשב לצמח בעל תכונות מרפא רבות, ביניהן מחזק כוח הגברא והשיער , ושומר על רמות סוכר יציבות.השומשום עשיר בחלבונים ושומנים לא רווים ולכן טוב לאיזון הכולסטרול. מקור טוב

השומשום הוא מקור נפלא לסידן ולמגנזיום מן הטבע אשר שומרים לנו על העצמות והמפרקים.

מכוני שומר

אטריות סובא מוקפצות עם טופו

ירקות מוקפצים עם טופו

לחם חומוס (לאופה לחם)

לחם כהה ללא שמרים

לחמניות גבינה

לחמניות גבינה בולגרית- בואיקוס

מרק מיסו

סלט כרוב מדהים

סלט עלי מנגולד טריים

עוגיות פצפוצי אורז

עוגיות שומשום

פשטידת בטטה ועגבניות

קישואים אפויים

שעועית ירוקה ברוטב סויה ושומשום

תרד מאודה עם טופו ושומשום