טימין –  Thyme– קורנית

טימין הוא סוג של צמח תבלין ונקרא גם קורנית. הצמח ממשפחת השפתניים. מקורם בדרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה. הטימין היא צמח כיסוי עשבוני ירוק-עד, צומח במהירות ובצפיפות.

העלים קטנים ומעוגלים בעלי ריח ארומטי. הפריחה ברוב המינים בגווני ורוד- סגול. הטימין עמיד בקור וביובש ומעדיף תנאי שמש מלאה.הטימין עשיר בברזל.

טימין –צמח מאכל
תיבול בטימין מאוד מקובל בבישול האירופאי. משתמשים  בו לתיבול בשרים, דגים, במרקים ובפרט בבישול בשר כבש, עגבניות וביצים. למרות טעמו החזק הוא אינו משתלט על הטעמים בתבשיל.

הטימין נמכר בשתי צורות, מיובש או טרי. כשהוא טרי הוא עשיר יותר בטעמים. נהוג להשתמש בגבעולי טימין שלמים כחלק מהבוקיי גרני, שהוא צרור של מגוון עשבי תיבול שנותן ניחוח לתבשילי ציר ולמרקים.
טימין מיובש שומר על טעמו יותר מאשר עשבי תיבול אחרים.

טימין צמח מרפא
ברפואה העממית עקב הימצאות של סאליסילטים (שהם למעשה רכיבים טבעיים דמויי אספירין). מייחסים לצמח הטימין יכולות כגון : סייוע לבעיות נשימה , הורדת חום, בעיות במחזור הדם וטיפול בכאבי שרירים.

מתכוני טימין

גבינות כבושות בשמן זית ועשבי תיבול

דג סלמון אפוי

המבורגר ביתי מעולה!

חזה עוף בבלסמי

חזה עוף ברוטב ליצוף וסויה

חזה עוף עם עגבניות וזיתים

טופו מוקפץ עם ברוקולי ברוטב ליצוף

כנפיים עם תפו”א אפויים בתנור

לביבות תירס

מחית גזר

מרק אפונה יבשה

מרק דלעת

מרק עדשים חומות

סלט סלק עם קוטג’ מתובל

סלט תפוחי אדמה

עוף ברוטב פירי פירי

עוף ברוטב שום ופטריות

עוף בשיני שום

עוף פריך ברוטב ג’רק (ג’מייקני)

פטריות מוקפצות

פשטידת עוף ופטריות

צלי בשר ברוטב פטריות

קדירה כפרית

קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

קדירת בשר וירקות שורש

קדירת ירקות

קדירת עגל עם גרגירי חומוס

קוביות סינטה מתובלות

קוביות סלמון בעשבי תיבול

תפוחי אדמה אפויים בטפנד זיתים

תפוחי אדמה צלויים