קנדידה

קנדידההינה מחלה פטרייתית, כאשר המוכרת ביותר הינה קנדידה אלביקנס. קנדידה עלולה לבוא לידי ביטוי בדרגות חומרה שונות, החל מכאבי בטן ועד סיכון חיים.

אופן השימוש

קיירטיב 1-2 כמוסות עד 3 פעמים ביום רחוק מזמני הארוחה.

הנחיות שימוש כלליות:

כללי: 1-2 כמוסות, עד 3 פעמים ביום, לפני הארוחה .בהתאם לצורך.

לחלק העליון של מערכת העיכול, הלשון, הוושט ורום הקיבה: לפתוח את הכמוסה ולערבב עם רבע כוס מים חמים, להמתין 5 דקות, להוסיף עוד מים עד לכוס מלאה ולשתות.

קלטיב בשימוש חיצוני:

ללשון, לחניכיים ולעור: לרוקן כמוסה לתוך קערית עם כפית מים חמים (למרקם סמיך) ולערבב היטב. להמתין 5 דקות ולמרוח מספר פעמים ביום, בהתאם לצורך.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

קנדידה – הגדרת המחלה

במעיים ובכל נקבי הגוף – הפה, האף, הוגינה ועוד, חיים אינספור חיידקים, שמרים ופטריות, רובם בעלי תפקיד חשוב בשמירה על בריאותנו וחלקם איננו יודעים במדויק את נזקיהם. מאז תחילת היקום, קיימים טרנדים שקושרים כתרים לרכיב זה או אחר ובהבל פה משמיצים חלק אחר.

על פי הרפואה הפונקציונלית, לכל חלק, חיידק או פטריה, יש תפקיד בגוף, והכי חשוב שהיחסים בין כולם יהיו מאוזנים. כאשר איננו יודעים את פשר התפקיד של משהו בגוף אין זה אומר שהוא מזיק.
כך מנסים משנת 1983, בעידודו של ד”ר קרוב, להפנות אצבע מאשימה אל פטריה בשם קנדידה אלביקנס, כגורם לרוב תחלואינו והרגשתנו הרעה. רק לידיעה, קנדידה היא שמר אשר חי לרוב בסימביוזה עם כל יתר החיים בגוף, וכיום ידוע על עשרות רבות של סוגים הקיימים בגוף. כאשר נגרם חוסר איזון בוטה במעיים זה יגלוש לווגינה, לפה, לפי הטבעת ועוד, ואנו נראה תוצאות מציקות.

קנדידה נגרמת על ידי זיהום. ישנם מינים של קנדידה, כאשר הסוג הנפוץ הוא קנדידה אלביקנס. המינים הם פטריות הקנדידה המייצגות פתוגנים פטרייתיים, הן הנפוצות ביותר ומשפיעות על בני האדם. הבעיה ההולכת וגדלה של קנדידה מערכתית, היא הגידול העצום במספר המטופלים בסיכון מוגבר, אשר מנוצלים ע”י הקנדידה שפולשת לרקמות, העמידות בדרך כלל לפלישה. מיני קנדידה הם פתוגנים אופורטוניסטים. נכון לנצל את החידושים הטכנולוגיים האחרונים כדי לקבל גישה אל מחזור הדם ואל הרקמות העמוקות.

שכיחות מוגברת של המחלה המערכתית הנגרמת על ידי זני הקנדידה מביאה רבים לתסמונות קליניות חדשות, אשר תלויות בעיקר במצב מערכת החיסון של המארח.
מיני הקנדידה מייצרים קשת רחבה של מחלות: החל ממחלות פולשניות, כגון קנדידה, קנדידה הצפק, וקנדידה מערכתית. ההתנהלות של קנדידה היא פולשנית בצורה רצינית מסכנת חיים, עיכובים באבחון וחוסר שיטות אבחון אמינות המאפשרים זיהוי של פתוגנים, והן יכולת פלישה לתוך הרקמות על ידי מיני קנדידה.

התקדמות הטכנולוגיה הרפואית, טיפולים בסרטן והשתלת איברים הפחיתו באופן משמעותי את התחלואה והתמותה של מחלת קנדידה מסכנת חיים. חולים אשר נמצאים במצב קריטי עלולים להיות מטרות עבור אופורטוניסטים. מחקרים מראים כי למיני קנדידה יש זיהומים פטרייתיים, עדיין ללא שליטה, למעשה, המצב הולך ומחריף. כמעט כל הרופאים מתמודדים עם קנדידה חיובית באתרים אנטומיים שונים, על בסיס יומיומי. בסיכון גבוה אזורים מזוהמי קנדידה כולל יילודים, ילדים ומבוגרים, זיהומי קנדידה יכולים להתפתח בכל מבנה אנטומי.

קנדידה אלביקנס – המכונה כך לעתים היא פטריה. היא בדרך כלל מופיעה על העור ועל קרומים ריריים כגון הנרתיק, הפה או פי הטבעת, הפטרייה גם יכולה לנוע דרך זרם הדם. יש לה השפעה על הגרון, המעיים, מסתמי הלב.
קנדידה אלביקנס הופך גורם מידבק כאשר יש שינוי כלשהו בסביבת הגוף שמאפשר לו לצמוח מתוך סיבות וגורמי סיכון של קנדידה אלביקנס.
כאשר התנגדות הגוף נמוכה כמו לוקמיה או איידס, קנדידה אלביקנס יכולים להיכנס למחזור הדם ויגרום לזיהום חמור של איברים חיוניים.

קנדידה – סימפטומים

  • על הראש מופיע ככתמיםבצבע קרם לבן או כחול לבן על הלשון – שהוא דלקתי, בשרני, לפעמים אדום – על רירית הפה או בגרון.
  • תפרחת חיתוליםנגרמת על ידי קנדידה כדלקת של העור, בדרך כלל בצבע אדום ולפעמים כקשקשים.
  • דלקת בנרתיק מאופיינת בהפרשה לבנה או צהובה. דלקת של דפנות הנרתיק של הפות (אזור איברי המין החיצוניים) גורמת לצריבה וגרד.
  • זיהומים של ציפורני הידיים והרגליים מופיעים כצבע אדום, נפיחות כואבת סביב הציפורן. מאוחר יותר, עלולה להתפתח מוגלה.
  • זיהום של הפין לעתים קרובות (דלקת של ראש הפין).
  • זיהום בזרם הדם יכול להשפיע על הכליות, הלב, הריאות, העיניים, או על איברים אחרים ולגרוםחוםגבוה, צמרמורות, אנמיה, ולפעמים פריחה או הלם.

קנדידה יכולה לגרום לבעיות הבאות, בהתאם לאיבר הנגוע:

  • בכליות עלולה לגרום לדם בשתן.
  • בלב עלולה לגרום נזק לשסתום.
  • בריאות עלולה לגרום לכיח מדמם (הפרשות ריר).
  • בעיניים עלולה לגרום לכאב ולראייה מטושטשת.
  • במוח יכולים לגרום להתקפים ושינויים חריפים בתפקוד התנהגות נפשית.

קטגוריות מחלות