שלשול

שלשול

שלשולהינו עליה בכמות, במימיות או בתדירות של היציאות. שלשול מופיע בשתי צורות עיקריות שהן שלשול אקוטי שהוא אירוע עם התחלה וסוף, או שלשול כרוני המתמשך לאורך זמן.

אופן השימוש

קלטיב 1-2 כמוסות עד 3 פעמים ביום לפני הארוחה.

קיירטיב 1-2 כמוסות עד 3 פעמים ביום רחוק מזמני הארוחה.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

שלשול אקוטי:
הצטמצמו למזון בסיסי, כמו: מרק ירקות ביתי ללא אבקת מרק, אורז עם גזר ותה ירוק, עד יעבור השלשול. הימנעו מפירות וירקות חיים. הקפידו לשתות כמות רבה של מים שעברו הרתחה.
קלטיב – שתו 3-6 כמוסות ליום, עד להפסקת השלשול.

שלשול הנגרם מוירוס או חיידקים פטוגנים :
תוספי תזונה: מומלץ לצרוך קיירטיב ( 2-4 כמוסות ), קלטיב (3-6 כמוסות), אוליגוטיב COAואוליגוטיב CU.
הצטמצמו למזון בסיסי, כמו: מרק ירקות ביתי ללא אבקת מרק, אורז עם גזר ותה ירוק, עד יעבור השלשול. הקפידו לשתות כמות רבה של מים שעברו הרתחה. הימנעו מפירות וירקות חיים.

שלשול הנובע ממחלות כמו קוליטיס אולצרוזהקרוהן ועוד :
לפי הרפואה הסינית יש אבחנה בין שלשול קר המראה על חוסר, לשלשול חם המראה על עודף חום במערכת.

שלשול חם יש תחושה של שריפה בחלחולת וחום רב, לכן יש להימנע משתייה חמה במיוחד.
שלשול קר מאפיין חולשה כללית וללא חום נלווה בחלחולת. הטיפול מצריך אכילה של מזונות כמו גזר וקינמון.

בשני המקרים האלה קלטיב יהווה פתרון מצוין לשלשול.

שלשול – הגדרת המחלה

שלשול הוא עליה בנפח, במימיות או בתדירות של היציאות.
שלשול יכול להופיע בשלוש צורות: שלשול מזדמן, שלשול חריף ושלשול כרוני.

שלשול – גורמים

אדם שלקה בשלשול בשל בעיה רפואית משמעותית מפריש בדרך כלל כמות גדולה מאוד של צואה, וכמות המים עולה על 90%.
הסיבות לשלשול:

  • רגישות במערכת העיכול
  • רגישות מערכת העיכול למזונות מסוימים
  • הרעלת מזון, מים ואוויר
  • חוסר איזון בקטריאלי במעיים
  • מחלות:קרוהן, קוליטיס אולצרוזה, מחלות מעיים שונות, סרטן במערכת העיכול, מחלת כבד, מחלת לבלב, מחלות כיס המרה.
  • קשיים בספיגה
  • הפרעות במערכת העצבים
  • מצב רגשי ולחץ
  • תרופות מסוימות גם עלולות להביא למצב של שלשול.

שלשול – סוגי המחלה

שלשול אוסמוטי – שלשול אוסמוטי עלול להתרחש בעת שחומרים מסוימים שאינם יכולים להיספג בזרם הדם נותרים במעיים.
חומרים מסוימים גורמים להצטברות כמויות מופרזות של מים בצואה, מצב המוליך לשלשול. מאכלים מסוימים (כמו: פירות וקיטניות מסוימים, ממתיקים כמו סורביטול ומניטול, המשמשים כתחליפי סוכר במאכלים דיאטטיים, בממתקים ובגומי לעיסה) עלולים לגרום לשלשול אוסמוטי.
אנשים הרגישים למוצרי מזון מסויימים כמו חלב עלולים לסבול מתופעת השלשול.

מחסור באנזים הלקטאז הנמצא בדרך כלל במעי הדק וההופך סוכר חלב (לקטוז), לגלוקוז ולגלקטוז, שנספגים בזרם הדם, יגרום לרגישות לחלב ולמוצריו. אצל הלוקים בחסר לקטאז, הלקטוז שהם מקבלים ממוצרי חלב אינו מתפרק. הצטברותו במעיים גורמת לשלשול אוסמוטי. חומרת השלשול האוסמוטי תלויה בכמות החומר האוסמוטי הנצרך. השלשול נפסק מיד עם ההפסקה בצריכת החומר.

שלשול עקב זיהום בקטריאליפטרייתי, ויראלי – התפתחות חיידקים פתוגנים במעיים, כגון: סלמונלה, קולי, שיגלה, כולרה ועוד, גורמת להפרשת רעלנים למעיים הגורמים לשלשול המתרחש בעת שהמעי הדק והמעי הגס מפרישים מלחים (בעיקר נתרן כלורי) ומים אל תוך הצואה. השלשול יכול להיות מסיבי (יותר מליטר בשעה) במקרה של זיהום חיידק פתוגני.

שלשול עקב ספיגה לקויה – ספיגה לקויה, יכולה גם כן להוליך לשלשול, עקב חוסר יכולת המעיים להחדיר את רכיבי המזון לדם.

שלשול עקב חוסר איזון בקטריאלי – חוסר איזון בקטריאלי במעיים, כלומר חוסר איזון בפלורה התקינה של המעיים יוביל אף הוא לשלשול, או לעצירות, או לשלשול ועצירות לסירוגין.

שלשול עקב מחלות מעיים – מחלות מעיים דלקתיות או כיביות כרוניות של מערכת העיכול גורמות לשלשול, ולעיתים מופיע גם דימום. במחלות אלו נגרם נזק רב לריריות ולממברנות מערכת המעיים. זה גורם לגירוי חריף במערכת ולחוסר ספיגה המוביל לשלשולים רבים, בין 5-40 פעמים ליום.
שפעת או וירוסים הפוגעים במערכת העיכול עלולים לגרום לשלשול.

קטגוריות מחלות