גזים בבטן

גזים – בבטן היא בעיה שמציקה לרבים באוכלוסיה. גזים בבטן- מתאן, מימן וחמצן מצטברים באזורים שונים בחלל הבטן. מדובר בתופעה טבעית המופיעה אצל כל אדם, אך כמות גזים בבטן גדולה מן הרגיל גורמת לעוויתות, לכאבי בטן ואף לקשיי נשימה.

אופו השימוש

הנחיות שימוש כלליות:

כללי: 1-2 כמוסות, עד 3 פעמים ביום, לפני הארוחה .בהתאם לצורך.

לחלק העליון של מערכת העיכול, הלשון, הוושט ורום הקיבה: לפתוח את הכמוסה ולערבב עם רבע כוס מים חמים, להמתין 5 דקות, להוסיף עוד מים עד לכוס מלאה ולשתות.

קלטיב בשימוש חיצוני:

ללשון, לחניכיים ולעור: לרוקן כמוסה לתוך קערית עם כפית מים חמים (למרקם סמיך) ולערבב היטב. להמתין 5 דקות ולמרוח מספר פעמים ביום, בהתאם לצורך.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

גזים – הגדרת המחלה

חיידקים שונים במערכת העיכול גורמים לתסיסה של הפחמימות ושל חומרים נוספים בגוף. תסיסה זו יוצרת גזים. לעיתים הגזים בבטן לא נוצרים בתוך מערכת העיכול, אלא נכנסים למערכת העיכול בעקבות בליעת אוויר. אותו אוויר עשוי לצאת דרך הפה בצורת גיהוק וחלק מהאוויר נשאר במערכת העיכול ויורד דרך המעיים.

הידעת?
תופעת הגזים נפוצה במיוחד אצל תינוקות. חמישה עשר אחוזים מהתינוקות סובלים מתופעת גזים בבטן. גזים בבטן היא תופעה אוניברסלית אשר לא קשורה לגורמים תרבותיים, אתניים או לגורמים גיאוגרפיים.

גזים – סימפטומים

  • אי נוחות בבטן העליונה ו/או התחתונה
  • עוויתות וכאבי בטן
  • מיחושים באזור הבטן

גזים – גורמים

גזים נגרמים כתוצאה מבעיות במעיים, מחלות שונות ומצבים פסיכוסומטיים רגשיים ונפשיים.

ישנם גורמים רבים להיווצרות גזים בבטן התחתונה:

  • שיבושים במערכת העיכול: שיבושים אלו נוצרים עקב מצבי דחק רגשיים. כגון: טראומות, מתח וכעס.
  • אכילה מרובה של סוכרים: תסיסת הסוכרים והפחמימות יוצרת גזים בבטן.
  • אכילת יתר: הכוונה גם לאכילה חד פעמית של ארוחה גדולה מדי.
  • אלרגיהורגישות למזונות, הגורמים לחוסר פירוק של המזונות.
  • אכילת מזונות כגון: גרגרי חומוס, סויה, שעועית, עדשים, אפונה, צימוקים, משמשים, תמרים, ברוקולי, כרובית וכרוב, מוצרי חלב, מזון מטוגן, גלידות ועוד.
  • חוסר סבילות ללקטוז.
  • רגישות לגלוטן.
  • אכילה בשעות לא נוחות למערכת העיכול, כגון: שעות לילה מאוחרות בהן אין למערכת העיכול די אנרגיה כדי לעכל כיאות את המזון המוכנס.
  • מחלות מערכת העיכול: כגון, תסמונת המעי הרגיזועצירות.
  • שימוש בתרופות, כגון: אנטיביוטיקה.
  • אכילה מהירה וחוסר לעיסה של האוכל.
  • עישון.
  • טפילים במעי וזיהומיםפטרייתיים, כגון: קנדידה ותולעי מעיים.

גזים – סוגי המחלה

ישנם שני סוגים של גזים בבטןגזים במערכת העיכול העליונה וגזים במערכת העיכול התחתונה.

  • גזים המערכת העיכול העליונה – גזים בבטן המצטברים באזור הוושט והקיבה. מדובר בבועות אוויר הנכנסות לגוף על ידי בליעה של אוויר. אצל תינוקות, גזים אלה נכנסים תוך כדי יניקה, מהבקבוק או מהשד. לרוב, גזים אלה יוצאים מהפה, דרך גיהוקים.
  • גזים במערכת העיכול התחתונה – גזים בבטןהמצטברים במעיים. גזים אלה נוצרים תוך כדי עיכול האוכל והם משתחררים דרך פי הטבעת. במידה והם לא משתחררים, מדובר במצב קליני הדורש טיפול.
  • למען הסר ספק, המידע הנוגע לתוספי תזונה אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה רפואית מוסמכת, הוראה או עצה לשימוש או שינוי בהוראות הנטילה של טיפול תרופתי. תוספי התזונה אינם מאושרים לשימוש במצבים רפואיים, וייחוס סגולות ריפוי ו/או מניעה של מחלות לתוספי תזונה, אסור על פי הוראות הדין במדינת ישראל

קטגוריות מחלות