שומר (זרעים) – Fennel saad

שומר הוא צמח בעל טעם אניס עדין והוא ממשפחת הסוככיים. הוא אוהב קרקע עם ניקוז גרוע של מים וגדל ליד מקורות מים כמו נהרות ונחלים. מוצאו של השומר בארצות הים התיכון. הוא צומח בכל דרום אירופה ובכל ארצות הים התיכון.

ישנם שני סוגי שומר: אלה הפחוסים והמוארכים ואלה המעוגלים והרחבים. באיטליה קוראים לסוג הראשון זכרים ולשני נקבות. עלי הזכרים נוקשים וסיביים והם יתאימו יותר לבישול. עלי הנקבות רכים יותר וטעמם מתקתק. הם נוחים יותר ללעיסה ולעיכול ולכן משתמשים בהם לסלט

שומר – צמח מאכל
משתמשים למאכל בשורש, בעלים ובזרעיםאפשר להשתמש בשומר לתה, בלחם שחור, בדברי מאפה למיניהם, כרוב כבוש, חמוצים, רטבים, דגים ומשקאות קלים וחריפים.

שומר – צמח מרפא
ברפואה העממית השומר נחשב לצמח בעל תכונות מרפא רבות, בין היתר :משתמשים בו למערכת העיכול בקשיי עיכול, גזים ועוויתות מעיים, וגם  בתינוקות, נוגד חמצון. השומר חשוב לכלי הדם והעורקים, הוא נוגד חמצון ,מכיל ויטמין C, נוגדי רדיקאלים חופשיים ומחזק את מערכת החיסון.

מתכוני שומר

קדירת ירקות