גיל המעבר נשים

גיל המעבר נשים – אצל נשים גורם לתופעות ושינויים הורמונליים. גיל המעבר אצל נשים מאופיין בתופעות כגון: גלי חום, חוסר שינה, השמנה, דיכאון, חרדה ועוד.

אופן השימוש

ביוטיב –  2-6 כמוסות ליום עם הארוחה, בהתאם לגיל ולמצב

מנוטיב 1 כמוסה, 2-3 פעמים ביום עם הארוחה.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

גיל המעבר נשים – הגדרת המחלה

גיל המעבר מתרחש עקב סדרה מורכבת של שינויים הורמונליים הקשורים לגיל, החל מירידה במספר הביציות ותפקודן בתוך השחלות. בזמן הלידה, לרוב הנקבות יש כ- 1-3,000,000 ביצים, אשר אובדות בהדרגה לאורך חיי האישה. בזמן המחזור הראשון של הילדה, יש לה ממוצע של כ-400,000 ביציות. בגיל המעבר, יש פחות מ -10,000 ביציות. אחוז קטן של ביציות אלו הולך לאיבוד בביוץ תקין במחזור החודשי (רוב הביציות מתות באמצע התהליך).הניוון של הזקיקים (FSH) או הורמון מגרה זקיק (הורמון רבייה), הוא החומר האחראי על צמיחה של זקיקים בשחלות (ביציות) במהלך המחצית הראשונה של חיי האישה – המחזור החודשי – ככל שמתקרב לגיל המעבר, השחלות מפחיתות באופן דרמטי את הייצור של האסטרוגן .
אסטרוגן משפיע על חלקים רבים בגוף, כולל כלי דם, לב, עצמות, שדיים, רחם, מערכת השתן, העור והמוח. הפסד של אסטרוגן הוא הגורם לרבים מהסימפטומים הקשורים לגיל המעבר. בתקופת גיל המעבר רמת ייצור הורמון הטסטוסטרון בשחלות יורדת.גיל המעבר הוא הזמן שבו אישה מפסיקה לקבל את המחזור. זו אינה מחלה, זהו המעבר בין שני שלבי החיים של האישה.נשים רבות חווות מיגוון של סימפטומים כתוצאה משינויים הורמונליים הקשורים במעבר לגיל המעבר. לעיתים קרובות, סמוך לגיל המעבר נשים מאבדות את צפיפות העצם, ורמת הכולסטרול בדם עלולה להחמיר יחד עם הגדלת הסיכון למחלות לב.הגיל הממוצע של נשים בתקופה של גיל המעבר הוא 51 שנים. טווח הגילאים הנפוץ ביותר בו נשים עוברות את גיל המעבר הוא 48-55 שנים. אוכלוסיית הנשים בעולם בגיל המעבר עולה בהתמדה עם העלייה בתוחלת החיים.כיום, תוחלת החיים של נשים בישראל היא 81 שנים. נשים אלו צפויות לחיות למעלה משליש מחייהן לאחר המנופאוזה.
הסיכוי לתופעות גיל המעבר בגיל מוקדם יותר יופיע אצל אוכלוסיית מעשנות, אצל נשים שמעולם לא ילדו, אצל כאלה שמעולם לא היו בהריון, או אצל נשים שחיות בגבהים גיאוגרפיים גבוהים מאוד.

גיל המעבר נשים – סימפטומים

בטווח הארוך:
איבוד מסת העצם – אוסטאופורוזיס, שברים, מחלות קרדיו וסקולריות (כלי דם ולב), אלצהיימר ועוד מחלות דגנרטיביות, התקמטות העור, צניחת איברים (רחם, שלפוחית השתן) ועוד.
בתקופה של הטרום מנופאוזה מופיעים סימפטומים מסויימים שיתחזקו עם תום תקופה זו ומעבר למנופאוזה מלאה.

תופעות ידועות הן:

  • דימומים לא סדירים והפרעות בביוץ – זאת עקב חוסר איזון פעולת האסטרוגן ע”י הפרוגסטרון.
  • גלי חום– הם התסמין האופייני ביותר לגיל המעבר. גלי החום מתאפיינים בגל חום השוטף את הגוף כולו, ובעיקר את החלק העליון כולל הראש, הזעה בפנים, סומק, התרגשות רבה ודופק לב מואץ, ללא קשר לטמפרטורה בסביבת האישה. הסיבה לגלי החום היא חוסר תפקוד תקין בבקרה ובפיקוד של הטמפרטורה בגוף, הנובע מחוסר איזון כללי של מערכת החיסון ומערכת העצבים המרכזית. גלי חום מופיעים בקרב 40% מהנשים מעל גיל ארבעים. בגיל מבוגר יותר תופעת גלי חום עולה לכ- 75% מהנשים, כאשר כשליש מהן מגדירות זאת כבעיה חמורה. דפיקות לב (תחושת דופק חזק), ולעיתים קרובות הזעה המלווה בגלי חום, נדודי שינה ושינויים בנרתיק, כי האסטרוגן משפיע על רירית הנרתיק.
  • נשים במנופאוזה עלולות לחוותכאב בעת קיום יחסי מין בגלל שינויים בהפרשות מהנרתיק.
  • כמו כן, עשויים להיגרםשינויים בצורת השדיים.
  • שינויים בעור – העור נעשה דק, יבש ומקומט. יש ירידה במסת השרירים ובעובי העור, עקב ירידה בכמות הקולגן והאלסטין. כתוצאה מכך, יש ירידה בגמישות העור.
  • שלפוחית השתן– בריחת שתן במאמץ, דחיפות ותכיפות במתן שתן, דלקות בשלפוחית.
  • תפקוד מיני לקוי אצל נשים – הפרעות בתפקוד המיני של הנשים נפוצות מאוד. כיום, ידועות הפרעות בתשוקהובהתעוררות המינית (חוסר חשק מיני) והפרעות באורגזמה.
  • מחלות קרדיו וסקולריות– איזון הורמונלי מונע מחלות קרדיו וסקולריות. עובדה ידועה ומצערת היא כי נשים וגברים הסובלים מחוסר איזון הורמונלי נוטים לסבול ממחלות קרדיו וסקולריות. לכן, איזון אמיתי של המערכת ההורמונלית אצל נשים ע”י מנוטיב ו/או ביוטיב יספק הגנה על מערכת כלי הדם והלב.
  • אוסטאופורוזיס – בריחת סידן, או הידלדלות מסת העצם: אוסטאופורוזיס מוגדרת כמחלת עצם מטבולית המתאפיינת ע”י מסת עצם נמוכה. שינויים מיקרו מבניים ברקמת העצם גורמים לעליה בסיכון להופעת שברים. אוסטאופורוזיס פוגעת ב- 40% מהנשים מעל גיל 55. המחלה מתבטאת בשברים בחוליות עמוד השדרה, האמה וצוואר הירך. השברים מופיעים ללא סימנים מוקדמים או חבלה. במשך השנים מתנהל תהליך שחלוף המורכב מפירוק העצם ע”י האוסטאוקלסטים ובניית העצם ע”י האוסטאובלסטים.
  • תופעות נפשיות – תופעות של ערעור נפשי המתבטאות בגיל המעבר, דיכאוןחרדות, פחדים, התרגשות יתר, בכי לא נשלט, חוסר מנוחה, אגרסיה וחוסר חשק לעשות דברים אשר האישה הייתה רגילה לבצעם.
  • עלייה במשקל – במחקר של שלוש שנים על נשים בריאות בגיל המעבר נמצא משקל עודף בממוצע של 5 ק”ג במהלך שלוש השנים. שינויים הורמונליים והזדקנות הם גורמים אפשריים להשמנה.
  • מחלות דגנרטיביות בגיל המעבר – מחלת אלצהיימר מופיעה כיום מוקדם מבעבר, אפילו מתחת לגיל 65. מחלה זו שכיחה אצל נשים פי שלוש יותר מאשר אצל גברים. מבחינת הגיל, כל 5 שנים מוכפל אחוז הנשים הסובלות ממחלה זו. בגיל 65 שכיחות המחלה היא 2.5%. בגיל 80 שכיחות המחלה היא 20%. כיום, הקשר בין מחלת האלצהיימר לבין חוסר איזון הורמונלי ברור יותר. התופעה השכיחה ביותר בד”כ ואשר מופיעה לראשונה, הינה אובדן הכושר ללמוד דברים חדשים ולשחזר אותם מהזיכרון. כלומר, השיכחה קשורה לאירועים מן העבר. הלוקים במחלה מתקשים לזכור שמות, לא מוצאים את המילה הנכונה באמצע המשפט, בהמשך מתחילה תופעה של אובדן התמצאות במקום ובזמן.

גיל המעבר נשים – גורמים

  • חוסר איזון הורמונלי.
  • תנאים גנטיים.
  • לא תקין של אפו-ליפו-פרוטאין E , פגם השכיח יותר אצל נשים.
  • פגיעות ראש.
  • הפחתת זרימת הדם לראש.
  • חוסר חמצון תקין.
  • חסימת עורקים.

קטגוריות מחלות