צמחי מרפא שימשו את האדם מאז ומעולם בבישול וברקיחתם לפתירת בעיות בריאות ומניעתם. כבר אז הבינו שצמחי מרפא מכילים חומרים פעילים שונים הכוללים ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וחומרים שמחזקים את מערכת החיסון. כיום, לצד הרפואה הקונבנציונלית המודרנית, יש מקום של כבוד גם לרפואה המבוססת על צמחי מרפא המגיעים ממגוון תרבויות.
עם התפתחות המודעות לצמחי המרפא יש דגש על שילובם בקולינריה היום יומית והכרה בתרומתם לאיזון חיים בריאים.
- פלפל אנגלי
- אניס
- כובע הנזיר
- עלי דפנה
- בזיליקום- ריחן
- פלפל שחור
- קקאו
- אקורוס
- קלנדולה
- צלפים
- קימל
- הל
- סלרי
- פלפל צ'ילי
- עירית
- קינמון
- ציפורן
- כוסברה
- כמון
- קארי
- שמיר
- שומר
- גרניום לימוני
- זנגביל
- היביסקוס
- למון גראס
- אזובית
- מנטה
- חרדל
- קצח
- אגוז מוסקט
- אורגנו
- פטרוזיליה
- פרג
- רוזמרין
- זעפרן
- מרווה
- זעתר
- שומשום
- ארכובית
- טרגון
- טימין
- כורכום
- וניל
- לואיזה
רשימת צמחי מרפא